Philips buizen portable LX301 (Algemeen)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 18.09.2018, 11:27 (2047 dagen geleden) @ John Hupse †

naar aanleiding van je email:

De foto op het forum is van het Philips oortelefoontje dat werd geleverd bij de Tecla buizenontvanger uit 1955. Een soortgelijk oortelefoontje wordt beschreven in de servicedocumentatie van de Philips LX301B (zie blad 2 bovenaan).

Het bijbehorende snoer met stekker wordt daar ook genoemd, Philips 7485/00. De oorspronkelijke prijs van Hfl 168 was inclusief het oortelefoontje, maar exclusief de batterijen.

De stekker is een klein plastic blokje waar twee stekkerpennen uitsteken, los snoer met deze stekker is vrij lastig te vinden. Hier een foto genomen van de andere kant van zo’n telefoontje. Afstand tussen de pennen is 3,75 mm hart/hart:

[image]

Als je radio opent, is een soort verende drukknoop met oog aanwezig waar een draad ingestoken kan worden. Ik kan me haast niet voorstellen dat je als radio gebruikers dit soort verbindingen aan de binnenkant zelf moest maken.


Ja hoor, die draadantenne kan je als gebruiker zelf aansluiten, deze moest toch al het toestel open maken om b.v. de luidsprekerschakelaar om te kunnen halen, of om b.v. een batterij te kunnen verwisselen. Maar in vrijwel alle gevallen zal men de ingebouwde ferroxcube raamantenne hebben gebruikt.

Er bestaat zeker een Philips gebruiksaanwijzing voor de LX301B, maar die ben ik nog niet tegengekomen. Wellicht heeft een van de forumbezoekers hier de beschikking over.

De draadantenne die Philips voorstelt is wat langer dan gedacht, namelijk 5 meter geïsoleerd soepel draad. Om het op te bergen in het toestel wordt het eerst om een kartonnen kaartje gewikkeld van 50x32 mm. Zie ook hiervoor blad 2 bovenaan. Een dergelijk kartonnen kaartje van 50x32 mm werd ook geleverd bij de Philips BX180U, hier is blauw draad op gewikkeld:

[image]

(De totale breedte is 50, de hoogte waar de draad op is gewikkeld is 32, dikte is 2,5 mm)

Succes met deze leuke Philips batterijontvanger!

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum