Gezocht uitgangstrafo Philips 480A-01 (Gezocht)

door Geert Dirksen @, Amersfoort, 23.10.2018, 13:28 (1983 dagen geleden)

Beste mede Radio-forummers, ik heb onlangs een nogal droevig uitziende radio Philips 480A-01 uit 1939 gekocht en vanwege de toestand ook maar meteen een extra chassis aangeschaft.
Bij het uitkasten (pfff...) ontdekte ik een extra uitgangstrafo bij de luidspreker en mijn bange vermoedens bleken juist: de originele UGT bleek 2 onderbroken wikkelingen te hebben. Maar niet getreurd, ik had toch nog een extra chassis! Maar helaas was ook hiervan de UGT defect met onderbroken wikkelingen, dus dat schoot niet echt op!

Ik ben nu zover dat de radio (met de extra UGT) weer speelt, nadat ik een handjevol (teer)condensatoren, een partijtje weerstanden, 3 elco's en 2 lampen heb moeten vervangen. Afijn, vaste prik bijna op 80-jarige leeftijd (van de radio bedoel ik).
Nu nog zien dat ik de zwarte verf van de bakelieten kast af krijg met afbijtmiddel en maar hopen dat er geen krassen ontstaan/te voorschijn komen...

Resteert het probleem met de originele UGT. Dit is een uitgangstrafo met een extra hulpwikkeling met middenaftakking t.b.v. de (complexe) klankregeling. Het art.nr. in de (duitstalige) documentatie is A3 152 46.0, maar dat is er met de hand bijgeschreven en het originele nr. is niet te lezen. Dus ik vermoed dat er 2 verschillende uitvoeringen zijn geweest. De afm. van de UGT zijn: (h)56 x (b)50 x (d)45 mm.

Gelijkstroomweerstand primaire wikkeling (anode) is 700 ohm.
idem secundaire wikkeling (luidspreker) is 1,4 ohm.
idem hulpwikkeling met middenaftakking is 2 x 180 ohm.

Ik zou zeer verguld zijn als iemand van ons deze UGT in bezit zou hebben en ik die dan over kan nemen. Ik hoor het graag.

Vriendelijke groet Geert Dirksen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum