NSF radio zonder typeplaatjes (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 28.10.2018, 13:02 (2005 dagen geleden) @ Hans Op den Camp
Bewerkt door Maarten Bakker, 28.10.2018, 13:46

Afbraak (ik begrijp nu van Willem - dankjewel! - Afdeling Bruikbare Restmaterialen, mogelijk is afbraak een andere afdeling of een vroegere of latere benaming) is de manier waarop het toestel verkocht is en hoeft niet te betekenen dat een toestel niet werkt. Het kan natuurlijk ook weer spelend gemaakt zijn door de koper.

Ik heb geen volledig overzicht van de manieren waarop een toestel daartussen terecht kon komen, maar wat we tot nu toe langs hebben zien komen zijn meestal prototypes die uit meetopstellingen kunnen zijn gekomen of waaraan getest of geëxperimenteerd is. Ik denk dat er nog diverse andere legitieme en clandestiene manieren zijn waarop een toestel als restmateriaal verkocht kon worden.

Hoe weet je in dit geval dat het om een NSF H262U gaat? Mogelijk zou je nog wat meer foto's van dit toestel kunnen maken om te zien of er wijzigingen zijn, wat de datumcodes zijn, wat de nummers (onder het randje) van de schaal zijn. Elke afwijking kan een aanwijzing zijn.

EDIT: Ik zie nu vagelijk H262 op het chassis gestempeld (dacht eerst dat er 452 stond, de middenfrequent), dat is mogelijk al een antwoord op een deel van de vraag.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum