Onderdeel + Schema 'Transforma' Plaatspanningapparaat (Gezocht)

door Wim Stuiver ⌂ @, Havelte, 29.10.2018, 17:35 (1977 dagen geleden) @ Wim Stuiver
Bewerkt door Wim Stuiver, 29.10.2018, 18:21

Forumlezers,

Ten eerste allemaal bedankt voor de op- en aanmerkingen en het toezenden van documentaties. Het was een stimulans om deze 'Transforma' PSA weer in orde te maken.

Het schema van de Philips PSA, type 372 bekeken en hier zitten voor de schakelstanden 3 weerstanden van 20 kOhm (R1, R2 en R3) in.

De ‘Transforma’ PSA heeft 4 weerstanden voor de schakelstanden waarvan er 3 defect zijn. De goede weerstand is 12 kOhm. De oplossing heb ik praktisch logisch gezocht en de defecte weerstandscombinatie vervangen door 4 weerstanden van 12 kOhm/2 Watt.

Toen provisorisch alles werkte heb ik condensatoren in het blok vervangen. Het binnenste van het blok liet zich gemakkelijk verwijderen m.b.v. een mes. Vervolgens in het lege blok steunen op de 2 lange zijden aangebracht, een pertinax plaat op maat gemaakt en hierop in dezelfde positie soldeerpennen met ogen aangebracht. En nu de onderdelen aan de onderzijde gesoldeerd. In de randen van het aluminium blok inkervingen gezaagd en de inhoud in het blok gedaan en de lipjes bij de inkervingen op 4 zijden omgebogen. Op deze manier weer een solide geheel verkregen.

Geen 373 gelijkrichtlamp meer in voorraad, dus heb ik de helft van de 1805 dubbele gelijkrichtlamp gebruikt. (1 anodepen afgeknipt)

Vervolgens de kast weer aangebracht en een duurproef gedaan op mijn ‘Spoelen Radio-ontvanger’ plm. 1925. De anode- en detectorspanning laten zich goed regelen en heb prima ontvangst van diverse Midden Golf radiostations.

[image]
[image]
[image]
[image]
[image]
[image]
[image]
[image]

--
W.H.G. Stuiver


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum