Enkele vragen over platenspeler Philips 1260/75 (Algemeen)

door soundman2 @, Wouw, 02.11.2018, 16:44 (139 dagen geleden) @ Buizengek
Bewerkt door soundman2, 02.11.2018, 17:00

Ik kan over de speler niets vinden, maar bij de meeste spelers van Philips na 1950 loopt er een blinde arm mee onder het plateau. Halverwege de plaat bereikt die een nokje of een veer op het plateau. Zolang de verplaatsing klein is, wordt de blinde arm steeds terug geduwd en volgt er geen reactie.
Als de naald in de uitloopgroef komt, dan verplaatst de blinde arm in één omwenteling van het plateau zich veel verder, zover dat deze meegenomen wordt door de nok van het plateau. De arm bedient een schakelaar en de pu slaat af. Als de arm op de steun wordt gelegd, gaat de blinde arm weer naar de beginpositie.. Met de hand moet de pu dus al halverwege een singletje afslaan.
Is het element een kristal element?
Zoja, als het een stereo exemplaar is, dan zouden de twee elementen bij verkeerd aansluiten in tegenfase kunnen staan.
Het kan ook een MD element zijn en dan is een RIAA voorversterker noodzakelijk. Met een Ohm meter kun je wel meten of het een MD element is. Dan meet je een zekere weerstand. Een kristal of keramisch element meet oneindig.
Op de foto lijkt het op een kristal of ker. element. Ik weet ook dat Philips keramische elementen heeft gehad, die eveneens een voorversterker nodig hadden.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum