verschil Erres KY504 en KY505 (Techniek Radio/TV)

door gerard ⌂ @, Zeist, 14.11.2018, 16:26 (1988 dagen geleden) @ Franc

Misschien was schaalverlichting oorspronkelijk niet bedoeld voor dit goedkoopste toestel.

De twee lampjes staan toch wel op het schema.

Ze horen er echt bij want juist deze subtiele verlichting van de zwevende schaal (ja mensen, houd ramen en deuren gesloten want voor je het weet is je schaal vertrokken!) geeft dit toestel in het donker een fantastisch uiterlijk.
Kijk zo ziet dat er ongeveer uit 's nachts.

De montage van de lampjes heb ik nu zo opgelost: ik heb draden aan de lamphouder gesoldeerd en die in de kast vastgemaakt naast de plek waar de trafo komt. Op foto's meende ik te zien, dat je nog wel aan de zijkant van die trafo kunt solderen als deze in de kast zit. En dat bleek ook te kloppen. Mijn in- & uitkastinstructie krijgt dus bij stap 2, lossolderen van de LS, een extra stap 2b: soldeer ook meteen de draden van de 6,3V wikkeling naar de lampjes los.

Op de chassisfoto zitten die draden nog links aan de trafo vast. Je kunt prima die draden lossolderen en dan het chassis verwijderen. Maar het is natuurlijk veel lastiger om het chassis weer in de kast te schuiven en dan die losse draden in de buurt van je lampjes te krijgen! (Ik kon op chassisfoto's op internet niet goed zien of die draden er aan zaten.)


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum