Testen van buizen TV GEC BT2147 (Techniek Radio/TV)

door kris @, Gent Belgiƫ, 17.11.2018, 09:23 (1959 dagen geleden) @ epluylaar

Als het toestel heel lang heeft stil gestaan, aansluiten met variac en voeding zeer langzaam laten opkomen en serielamp van aangepast vermogen mee in de keten en dit met een buis eruit. Dit om de voedingselco de kans te geven zicht te formeren als die ok is kan je verder.

spelen gaat die niet meer doen. Door zijn hoge leeftijd zijn de papiercondensatoren zodanig aan de lek dat de afbuigoscillatoren en aangaande niet of zeer slecht gaan werken. De netspanning er niet te lang aanlaten als de horizontale oscillator niet loopt.

Enige jaren geleden heb ik een gelijkaardige gedaan (Busch TV 22) en daar heb ik eerst,om er zeker van te zijn dat het de moeite loonde verder te doen, de beeldbuis en de THT getest alvorens er echt aan te beginnen. daarna de voeding en dan de rest. Alle papiercondensatoren bleken dermate te lekken dat ze er allemaal uit moesten, behalve enkele spanningsloze in het middenfrequent. Ik kwam ook een merkwaardige gelijkrichter tegen in de horizontale afbuiging (een soort VDR ben de naam even kwijt) ook die bleek naar de eeuwige jachtvelden te zijn. Je gaat even bezig zijn, maar het is het er weer voor :-)


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum