Volumeprobleem Nordmende Carmen 55 (Techniek Radio/TV)

door Robbedoes @, Dordrecht, 03.12.2018, 13:02 (173 dagen geleden) @ Robbedoes

Iedereen nog bedankt voor de tips en richting aangeven. Inmiddels is het gelukt ! Afgelopen weekend heb ik de potmeter uitgebouwd (best een klusje bij deze radio ja), met als doel de potmeter van binnen te gaan bekijken. Toen ik eenmaal de potmeter in m’n handen had, zag het er alsnog niet zo simpel uit deze uit elkaar te halen.
Dus daarmee even gewacht. Wel zag ik een klodder tin onderaan de soldeer aansluiting van de aftakking hangen. Dat zit uit het zicht als de potmeter ingebouwd zit. De klodder leunde tegen de metalen behuizingen van de potmeter aan. Heb de klodder verwijderd, en omdat de potmeter er vrij stoffig en smerig uitzag ook gelijk uitwendig schoongemaakt, en daarna met schone perslucht via de openingen naar binnen gespoten.
Ik heb toen de potmeter, voor hem te openen, provisorisch toch maar even terug gezet..Je weet het nooit. Daarmee ook alle solderingen opnieuw gedaan.
En inderdaad. Het volume regelt nu weer stabiel over het gehele bereik, zonder dip in het regelbereik EN met ‘vol/bassiger’ zachter geluid vanaf nul..Het zijn van die ‘reparaties’ waar je nooit zeker zal zijn waar het ‘m nou in zat. Maar het einddoel is gelukkig bereikt. Iedereen bedankt voor de bijdragen !


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum