Philips B6X72A (Gezocht)

door Leo Snoeren ⌂ @, Dongen, 09.12.2018, 12:13 (1963 dagen geleden) @ Nico

Beste Nico,

In de servicedocumentatie vindt je een tekening met de snarenloop:

[image]

Kijk hier voor het schema en klik op "schema's". Vul daarna het typenummer in en je hebt het schema.

Bij Ben Dijkman kun je nieuwe snaar aan de meter bestellen. Origineel wordt ook stalen snaar gebruikt, deze kun je in dit geval best vervangen door een afstem koord.

Vervang beide snaren, de kans is groot als je er een andere, al gebruikte snaar oplegt, dat deze binnen korte tijd ook stuk gaat.

Gemakkelijk of moeilijk?

Knoppen en glasplaat verwijderen, verstrooi scherm verwijderen. Dan het deel met de vliegwiel afstelling verwijderen (meestal 2 schroefjes of schroeven). Je kan dan overal gemakkelijk bij, zonder gepruts. Het is iets meer werk, maar je kan dan ook het verstrooi scherm schoonmaken en de glasplaat (alleen aan de voorkant en nooit in een lekker sopje!!!!)

Kijk dan ook of de lijm waarmee de rubber rol op de af van de afstemknop nog voldoet; meestal is deze vergaan of bijna vergaan. Opnieuw lijmen met bijvoorbeeld Bison kit en goed vetvrij maken.

Daarna alles weer monteren. Vergeet niet om links en rechts een drupje olie te geven (spaarzaam). Je zal merken dat het mechanisme een stuk soepeler gaat lopen.

Succes!

--
Met vriendelijke groet,

Leo Snoeren

https://www.rrd.link/ (onder constructie)

leosnoeren(apenslingertje)freedom.nl


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum