Geschrokken op de radiobeurs van afgelopen zondag (Algemeen)

door Laurens @, Zaandam, 19.12.2018, 18:51 (1952 dagen geleden) @ buurjongen

Tsja. Voor de jonge generaties is een echt antieke radio net zo'n luxe geworden, als dat die was voor de oorspronkelijke koper. Daar komt nog bij dat een antieke radio niet meer écht een gebruiksvoorwerp is. Geen hond luistert nog AM behalve de hobbyist.

De koopkracht van de nieuwe generatie is ongelooflijk laag, in verhouding tot eerdere generaties op deze leeftijd. Alles is duurder geworden, in een sneller tempo dan dat de lonen zijn gestegen. Van de economische groei merken alleen de bedrijven en andere kapitaalkrachtigen wat. Voorheen leek het er op dat de economische groei veel meer voordelen bood voor de gewone mens.

Studeren is niet meer quasi-gratis zoals vroeger, zorg kost kapitalen, en dan de huren... Ik betaalde voor één heel goedkoop kamertje evenveel als mijn bovenbuurvrouw deed voor een geheel appartement. De gulden regel was vroeger 'betaal niet meer dan de helft van je inkomen aan huur' maar velen kunnen dat vergeten :-(


Dus dan moet je keuzes maken. Koop ik een nieuwe fiets, laptop, twee maanden eten... Of een radio die niet zo heel functioneel meer is?

Ik weet het wel. Daarom ben ik een typische nederlandse schooierige verzamelaar die nergens geld voor over heeft. Maar door de jaren heen heb ik op minimaal budget toch wat leuke, maar voor verzamelaars minder populaire toestelletjes kunnen verzamelen :-)
Ik wilde een keer happen op een Philips 2501 voor 75 euro - nog zo'n toestel dat vroeger voor een paar honderd ging - maar iemand was me voor.

Inmiddels ga ik (helaas) de randstad verlaten op zoek naar een plek waar het leven goedkoper is. Maar solliciteren op banen 200km verderop blijkt erg lastig te zijn...

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum