Oude Philips (Algemeen)

door Laurens @, Zaandam, 26.12.2018, 12:49 (1945 dagen geleden) @ Rob Groos

Beslist een van de mooiere toestellen (technisch en qua uiterlijk) van Philips.

Zeker met een wat modernere signaalbron kan je hier een fantastisch geluid uit krijgen. Sluit bijvoorbeeld een jaren 70 platenspeler aan via een voorversterkertje, als je platen draait.
Maar ook een smartphone of mediaspeler kan er op worden aangesloten.

De meeste AM radiostations zijn matig qua geluidskwaliteit, maar Radio Roemenië op 1152khz (260 meter) houdt zich niet aan de toegewezen bandbreedte en klinkt daardoor veel beter. Zeker een aanrader om eens te proberen op dit mooie toestel!
Ook diverse piraten (rond 75 meter en rond 48 meter) en chinese kortegolfzenders pikken meer ruimte in dan toegestaan en klinken daardoor erg goed.

Kijk eens op http://mediumwave.de/ voor de sterkste europese radiozenders.

De technische hoogstandjes hebben ook een nadeel: het toestel is érg ingewikkeld en een reparatie die meer omhelst dan het vervangen van alle papiercondensatoren kan erg lastig zijn. Ik heb eens zo'n toestel op de werkbank gehad dat een heel erg hardnekkige motorboot-storing had. Het is me nooit gelukt om 'm volkomen goed te krijgen.

Begin er dus niet zomaar zelf aan.

Misschien kan Ben Dijkman je nog van een schaal voorzien als dit toestel je wat waard is. Ben's schalen zijn niet goedkoop maar wel van ongelooflijk goede kwaliteit. Echt vakmanschap.

--
Ik neem op kleine schaal reparaties voor anderen aan voor een leuke prijs.
Stuur een mailtje bij interesse.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum