versterker (Techniek Overig)

door humfred ⌂ @, Dubai, 09.01.2019, 11:04 (161 dagen geleden) @ Goldline

Ook bij de Amroh Deuteron is 6 Watt erg optimistisch.
Een (nieuwe) EL 84 haalt dit volgens de buisgegevens theoretisch wel bij 12 Watt Wa, maar de verliezen in de uitgangstrafo moet je meerekenen en zo kom je in de praktijk niet op 6 Watt. Eerder een Watt of 2 minder bij een nog acceptabel vervormingsniveau.
En voor stereo moet je alles 2 x bouwen en uitvoeren.
En dan moet je nog bedenken welk pickup element toegepast wordt. Is dit een dynamisch element dan moet er nog een RIAA voorversterker bij in gebouwd worden.
Alles niet echt zo eenvoudig voor een beginner.
Uiteraard met de nodige kennis en ervaring wel te doen. En zeker wel een leuk project waar je eer aan hebt als alles goed lukt.

Wil je over de grens van (theoretisch) 6 Watt EL 84 springen dan wordt het onherroepelijk een balansversterker met zwaardere voedingseisen en lopen de kosten met een "kwadratische" curve op.

Heb je goed verstand van buizentechniek dan kun je ook buizen parallel schakelen zoals 2 x EL84. Zo´n toepassing komt dan overeen met een enkele EL34. Je moet dan wel weer de uitgangstrafo aanpassen op de lagere impedantie en meer stroom toevoeren.
Kortom, er zijn veel mogelijkheden als je ze weet toe te passen. Alles afhankelijk van wat je aan spullen ter beschikking staat.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum