K8 hulplijntrafo (Gezocht)

door Maarten Bakker @, Delft, 28.01.2019, 15:52 (207 dagen geleden) @ wimvandermeide

In principe waren trafo's met AT-nummer altijd voor losse verkoop door Philips Components, maar je kunt nooit uitsluiten dat Philips er niet eens een in eigen modellen gebruikte. In de transistortijd ging het meer doorelkaar lopen en gbruikte Philips ook wel 'off the shelf' respectievelijk leverde Philips components de customtypes ook buiten het eigen concern. Ik meen dat het beste voorbeeld daarvan de trafo uit het CP90 chassis is, die ongeloofelijk populair is geweest buiten Philips.

De foto is helaas te onduidelijk om een 1 van een 4 te onderscheiden, of eigenlijk: het lijkt veel op een 4 maar dat is niet met zekerheid vast te stellen, vandaar dat ik het voor de zekerheid nog vroeg. Als het niet teveel gevraagd is, zou je misschien als hij uit het toestel ligt eens een foto'tje onder goed licht kunnen maken? Voor de vervanging is het niet belangrijk want de kans is 99% dat je de juiste trafo hebt, maar voor mijn onderzoek naar Philipscoderingen zou het wel erg interessant zijn.

Van de K8 weet ik niet zeker of er OEM-uitvoeringen zijn geweest die aan derden geleverd zijn, maar als die er waren, zijn die mogelijk in Zwitserland te vinden (ben de naam even kwijt) of bij ACEC. Alleen is de kans groter dat ze in die gevallen KM1's leverden.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum