Aristona pick-upje " met brom " (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 22.02.2019, 04:27 (1890 dagen geleden) @ Dirk 63
Bewerkt door Maarten Bakker, 22.02.2019, 04:55

maar ik vind dat die blauwe C ( waar ik een foto van heb gemaakt )
ze zien door het blauwe plastic huls raar uit , net of er schimmel plekjes in zitten .
dus vraag ik me af of ik daar van die bekende gele rakkers er in kan doen of zijn die er niet geschikt voor .

De schimmelplekjes zou oxidatie van de electroden kunnen zijn. Het gaat vrijwel zeker om papiercondensatoren die vroeg of laat doorslaan (waarschijnlijk vroeg, gezien de staat) en spanning op aanraakbare delen kunnen zetten.

Zoals al geschreven: op de plaats van de veiligheidscondensatoren (die van 4n7 1600VDC) kan geen willekurige gele rakker. Als je met gele rakkers de grijpvoorraadcondensatoren bedoelt die je bij o.a. jukeboxrevival koopt: die zijn 400VDC of 630VDC en dus ongeschikt. Je kunt hiervoor Y2-klasse condensatoren nemen met een werkspanning van tenminste 275VAC (let op dat je MKP of ceramische types neemt, geen papiercondensatoren die je van RIFA en sporadisch van WIMA ook nu nog in de handel ziet, dan ben je over een paar jaar opnieuw aan de beurt). Die zijn speciaal gemaakt voor koppeling tussen het net en aanraakbare delen. Bij gebrek daaraan kun je normale MKP of ceramische condensatoren nemen met een werkspanning van tenminste 2000VDC.

Controleer even wat voor type de 10n condensator is (maak eventueel even een foto). Als dat nodig is: daar mag als vervanger wel een "gewone gele" in.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum