Tip Vintage Radio Nieuw Zeeland (Algemeen)

door Hans de Jong @, Kerkdriel, 23.02.2019, 21:05 (1860 dagen geleden) @ S.Leunissen

Mijn dank voor het doorgeven van de website van de New Sealand Vintage Radio lijst. Ik was even als verstomd, omdat daar "mijn" scope terugvond (!!) die ik als 19 jarige jongen in 1959/1969 probeerde te bouwen naar een eigen ontwerp. Het uiterlijk van het Bell apparaat, ook uit 1960, lijkt werkelijk sprekend op mijn bouwsel! Het is nooit helemaal afgekomen, maar heeft wel gewerkt. Ik heb het nog, maar het voedingsdeel heb ik ooit gesloopt, omdat dat een provisorisch ding was.
Ik heb toen flink zitten stumperen, 1e omdat ik aan geldgebrek leed, 2e omdat ik als HTSer-E toch niet genoeg practisch/electronisch inzicht meekreeg, 3e omdat ik niet voldoende en de juiste (meet)gereedschappen had, 4e omdat ik nergens een mu-metalen afscherming voor de beeldbuis kon vinden, 5e omdat sommige leraren over “verderfelijk amateurisme” spraken, ja, ja, en 6e omdat ik toen natuurlijk niet over het huidige internet beschikte, maar dat geldt vrijwel voor het hele leven. Ik kon toen op vele vragen van een 19jarige geen antwoord krijgen, want je werd meteen met de dooddoener “waarom moet jij dat weten?” om de oren geslagen. Ik heb mijn kinderen dat NOOIT aangedaan.
Maar nu ik dat ontwerp van Bell zie, zou het wel heel goed geweest zijn als ik dat toen had kunnen inzien, dat had mij heel erg geholpen. Als ik er nu over nadenk zou ik toch weer willen proberen of ik het nog zou kunnen afmaken. Maar ik weet het niet. Ik beschik al jaren over een 2kanaals oscillograaf, die heel goed voldoet, dus nodig is het niet. Maar aan dat schema van Bell, zie ik meerdere dingen, waarbij ik denk: ja, dat had ook zo kunnen doen! Maar daar kwam ik niet op.
Bell is meen ik Engels. Dus vind ik het uiterst frappant dat men in Engeland te zelfder tijd met precies dezelfde dingen als ik bezig was. Had ik het maar geweten. 60 jaar geleden.
Misschien zal ik een foto maken.

Groeten van Hans de Jong.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum