Philips bandrec EL3541D/00H (Algemeen)

door Henk vdB @, 15.03.2019, 20:16 (1863 dagen geleden) @ Dirk 63

Dirk,

er zijn meer mensen die hier komen dyslectisch, maar dat heeft ze meestal niet weerhouden om met de hobby door te gaan. En vaak met goede resultaten, maar het kost wat tijd om ervaring op te doen. De boodschap van John komt misschien wat streng over, maar zo is het niet bedoeld. Om fouten in electronica te vinden is meestal meer nodig dan alleen visueel de boel bekijken. Een methode als je nog geen ervaring hebt is zaken uitsluiten. Er zijn al verschillende goede tips gegeven. Probeer voor jezelf een bepaalde systematiek te ontwikkelen. Print bijvoorbeeld het schema uit en maak aantekeningen daarop van wat je al gedaan hebt. Houd bij of je een onderdeel vervangen hebt of alleen maar een ander onderdeel er overheen hebt proberen aan te sluiten. Je kan dan je schema met opmerkingen hier plaatsen en zo kan je meer gerichte tips krijgen.
Meet de op het schema aangegeven spanningen in het verdachte gebied na en schrijf erbij wat JIJ gemeten hebt. Als je nog geen universeelmeter hebt, schaf er dan een aan. Dat je het (nog) niet ziet zitten een scope aan te schaffen is begrijpelijk.
Er is in veel gevallen geen standaard procedure te geven hoe iets aan te pakken, maar door structureel te werken (aantekeningen maken!) leer je steeds meer. NIET zo maar in het wilde weg onderdelen vervangen. Elco's in dit soort toestellen zijn vaak nog best goed, maar als het apparaat erg lang uitgestaan heeft kan het enige tijd duren voor een en ander er aan gewend is weer te moeten gaan werken :-)
Hoe meer je lukraak vervangt, des te groter de kans dat je MEER problemen introduceert en dat je er helemaal niet meer uitkomt.

Neem je tijd, blijf niet te lang achter elkaar bezig, soms krijg je zomaar een goed idee als je de boel even laat rusten.
Bedenk ook dat je op een forum alleen tekst ziet en dat die soms iets anders over kan komen dan dat het bedoeld is. Lees ook tussen de regels :).

Ik wens je welgemeend succes en vooral ook veel plezier, want het moet wel leuk blijven!

Vriendelijke groeten,

Henk


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum