meetzender PM5321 (Gezocht)

door jansen2810 @, 11.05.2019, 18:21 (392 dagen geleden) @ Ron Kremer

Voorlopig heb ik hem alleen nodig om bejaarde radio's weer aan de praat te krijgen. Verder een beginner en heb ook niet zoveel zin vermogens aan een geavanceerder model uit te geven.


Ik zou je aanraden een toch wat geavanceerdere meetzender te kopen. Voor het repareren van omroepdozen is het meestal niet echt van belang maar een groot nadeel van de in deze thread genoemde modellen is dat ze geen van allen een gecalibreerde uitgangsverzwakker hebben. Bij apparaten bedoeld voor de professionele markt is dat eigenlijk altijd wel het geval.

Modellen als bijv. de TF2008 en TF2002-B van Marconi zijn prima apparaten en als je wat geduld hebt ook wel redelijk makkelijk en voor redelijke prijzen te vinden. Hetzelfde geldt voor de SMDA en SMDU van Rohde & Schwarz alleen zijn die verhoudingsgewijs doorgaans flink aan de prijs. Ga voor een beeldvorming niet direct af op de hoge prijzen die op Ebay gevraagd worden. Hou bijv. de rubriek Zendamateurs op tweedehands.nl in de gaten.

Wil je relatief goedkoop èn goed bruikbaar dan zou je ook een AN/URM-25D kunnen overwegen.
Nadeel is dat het een buizenapparaat is en dat er geen FM op zit.
Voordeel is dat ie als legerapparaat 'bombproof' in elkaar zit en het uitgangssignaal is goed gecalibreerd.

Een goedkoop apparaat van buiten de EU aanschaffen, bijv. op AliExpres, kan in prijs gauw oplopen en de prijs voor een goede AN/URM-25D overtreffen. Dit omdat je mimimaal 21% BTW en inklaringskosten moet betalen over het totaal van aankoop- en verzendkosten als de waarde van de gekochte goederen meer dan € 22,00 is.

Vr. groet, Ron

Wat is het voordeel van een gekalibreerde uitgangsverzwakker? Oversturing?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum