Han Lang (Algemeen)

door Oldtimer @, Oegstgeest, 21.05.2019, 12:45 (1774 dagen geleden) @ Herm Willems

Volgens deze website;

http://became.nl/amroh/Geschiedenis%20AMROH/historie1.htm

RADIO BLAN

De eerste serie begint met nummer A, kost 15 cent (€ 0,07) en bevat het schema van de beruchte jampotontvanger: een kristalontvanger ondergebracht in een jampot, waarvan de onderdelen samen slechts 6,91gulden (€ 3,30) kosten.

De bedoeling is de (jonge) beginnende amateur bij de elektronica te betrekken. Elke uitgave bevat redactionele artikelen, een bouwplan, een puzzelrubriek, de bekende vraag en antwoordrubriek om te eindigen in een spannend stripverhaal, waarop de Blan familie tot leven komt: Opa Blan (Dr. Blan) in een witte laboratoriumjas en fraaie witte baard, vader Blan (de ingenieur) en zoon Jan Blan, ca. 15 jaar oud. Er worden in dit blad geen redacteuren vermeld: ‘Vader en zoon Blan stelden dit tijdschrift samen, maar Opa Blan heeft gekeken of het goed ging’.

De meest wilde spionageavonturen met veel elektronica ontsproten aan het brein van Ruyter (Dr. Blan), die met tekenaar Han Lang (pseudoniem voor een helaas onbekend gebleven stukadoor die goed kon tekenen en ook regelmatig zijn rake schetsen leverde aan Radio Bulletin) zorgt voor een spannend stripverhaal.

Willem


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum