Aanwinst Driebergen (Algemeen)

door Leo Bolier ⌂ @, Goor, 23.06.2019, 14:58 (1768 dagen geleden)

Gisteren op de beurs een in prima staat zijnde 2 banden batterijbuis ontvanger gescoord van het Britse merk VIDOR. Type: CN435, My Lady Catherine (ik verzin dit niet). Na openklappen van het koffer deksel wordt het frontpaneel zichtbaar en gaat het toestel vanzelf aan middels een schakelaartje. Toestel werkt maar moet zo te horen nog een beetje afgeregeld worden. Een leuk toestel!
[image]

Na losdraaien van de verchroomde sierschroef in het front kan het hele binnenwerk naar buiten scharnieren.
[image]

Buizenbezetting standaard: DK96, DAF96, DF96 en DL96.
Voeding 1,5 Volt en 90 Volt batterij. Voor de 1,5 Volt was nog de originele kartonnen behuizing aanwezig waarin precies 2 dikke monocellen passen. Voor de 90Volt wil ik een mini-omvormertje van Gyula Kiss gaan toepassen. Zal er samen met een of twee 9 volt cellen wel inpassen en hopelijk lukt het nog aan de hand van wat fotomateriaal een kartonnen replica behuizing te maken.

[image]

Het schema heb ik (nog) niet gevonden. Op de NVHR site staat het toestel wel maar het schema daarbij is dat van de CN429, genaamd Lady Margaret. Zelfde eigenschappen, buizenbezetting en uiterlijk lijkt ook hetzelfde. Zal hooguit op kleine details verschillen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum