2 identieke uitgangs trafo's voor EL84 (Gezocht)

door soundman2 @, Wouw, 26.06.2019, 16:44 (111 dagen geleden) @ tjalling

Commentaar en kritiek.

Tja, het is helaas niet anders. Je hebt een probleem met een versterker en stelt daar een in mijn ogen een summiere vraag over. Zo vindt je het uitgangsvermogen te laag, maar je geeft niet aan wat er dan wel uitkomt, of wat je verwachting is.
Anderen zouden wel graag wat meer willen vertellen over de constructie en vragen foto's van de binnenkant. Je zegt dat de versterker is opgebouwd door iemand met een jarenlange ervaring in versterkerbouw. Evenwel blijkt uit de opbouw van de versterker voor wat betreft de plaatsing van de buizen en de transformatoren en ook de bedrading aan de onderzijde, dat die persoon weinig kaas heeft gegeten van hoe een versterker ingedeeld en bedraad wordt. Je krijgt daar opmerkingen over en je vindt dat dan kennelijk weer niet terecht. Als je in het verkeer op de zelfde manier de gebruiksregels met voeten zou treden, dan kwam je niet ongeschonden de voordeur van je huis uit.....
Zie het dus niet als commentaar om af te kraken, maar probeer uit te vinden hoe het wel had gemoeten. Op dat punt zit er best genoeg kennis op dit forum.
Overigens is dit niet het eerste gevalletje van een puinhoop. Ik heb ook heel kostbare bouwsels gezien, waarvan de kwaliteiten tot in het hoogste niveau geprezen wordt, maar waarvan de bedrading etc minder is dan het werk van een beginnende hobbyist.
Verder kun je de mensen die je willen helpen, wel wat info geven wat je wel of niet gemeten hebt, of wat je zou moeten meten.
Zelf gaf ik bijv. al aan hoe je de uitgangstrafo's zou kunnen controleren.
Door dergelijke dingen uit te vogelen, zal je volgende versterker er beslist beter uit zien en ook beter functioneren.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum