Siera s434a radio platenspeler (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker @, Delft, 30.06.2019, 19:15 (105 dagen geleden) @ Erik VE
Bewerkt door Maarten Bakker, 30.06.2019, 19:25

Het is te doen, maar hoewel het werk wat grover is, is de hoeveelheid benodigde kennis of ervaring niet echt heel veel kleiner dan bij moderne apparatuur. Daar verkijken mensen zich nog wel eens op.

Het handigste is misschien als je er samen met een meer ervaren hobbyist aan begint. Meeslepen naar een NVHR-reparatiedag is misschien wat erg veel werk, maar is voor kleinere toestellen ook een prima optie.

En anders: eerst de ratel- en koppelcondensatoren vervangen die bij aanzetten en testen voor grote schade kunnen zorgen als je ze laat zitten en dan rustig met een serielamp opstarten.

Wat misschien ook wel handig is: een paar foto's van de achterkant en de binnenkant. Dan is het wat beter duidelijk op welke generatie techniek / welk Philips-chassis het toestel gebaseerd is. Dan kunnen mensen hier ook tips geven aan de hand van het schema.

EDIT: ik had je pinterestfoto's even gemist. Ik meen in de stempeling te lezen dat het om een Philips FX614A chassis gaat. Modeljaar 1951 (en daarmee een opvolger van de FX603A die ik hieronder genoemd zie worden).


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum