Schema Südfunk W811K (Gezocht)

door martin72 @, Leersum, 26.07.2019, 21:14 (430 dagen geleden)

Ik heb een leuk toestelletje gekocht op de bekende veilingsite. Het toestel heeft op de voorzijde engelse teksten en dat zie je niet vaak op een Duits toestel. Het is een Duits toestel te zien aan het uiterlijk van het toestel en de tekst "Made in Germany" op de achterzijde maar verder was geen merknaam op het toestel zichtbaar. Na het verwijderen van de achterwand staat op de voedingstrafo de tekst "Südfunk". Met een kleine zoektocht kom ik op het toestel W811K uit, mede vanwege de buisbezetting (EF80, EC92, ECH81, EF89, EABC80, EL84 en EZ80). De vorige eigenaar had het toestel getest op werking na jaren stilstand dus ik wilde het toestel voorzichtig opstarten. Dat was maar goed ook want de voedingselco trok al 40 mA bij 100V DC. Na het vervangen van de voedingselco en enkele papiercondensators begint het toestel al te spelen op middengolf en korte golf. Na een paar minuten begint het toestel te kraken en ik hoor geknetter. Blijkt dat in het schakelblok tussen 2 kontakten via het pertinax overslag plaatsvindt. Ik heb dit op kunnen lossen door plaatselijk in het pertinax een gaatje te boren en opgevuld met stukje hout. De radio blijft nu betrouwbaar werken.
Na deze reparatie naar de stand FM, de radio speelt wel op FM maar lijkt zo'n 10 MHz verlopen te zijn, bv Q-Music op 100,7 Mhz ontvang ik op het toestel maar de aanwijzing staat dan ongeveer op 91 MHz.
De vraag is dan ook of iemand mij kan helpen aan het schema van deze radio, vooral het FM tunergedeelte bestaande uit EF80 en EC92. Ik kan het niet vinden bij de NVHR of Radiomuseum.
[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum