Franse zelfbouwsuper (vervolg) (Techniek Radio/TV)

door Kees Koren @, De Meern, 02.08.2019, 12:46 (126 dagen geleden)

Vooraf:

Hopelijk gaan veel meer jongeren de echte pionier radio-ontvangers ontdekken. Veel van deze vaak mooie en vakkundig gemaakte ontvangers komen de komende tijd op de markt. Verzamelaars uit de beginperiode zijn er erg blij mee dat ze niet verloren gaan.

Eerder melde ik u mijn problemen met deze ontvanger. Gelukkig kreeg ik veel reacties en bouwde zich een goed plan op.

Het doet mij plezier u te melden dat tijdens de NVHR voorjaarbeurs verkregen vroege Franse zelfbouw super met een o.a. een Bigrille A441N weer zeer goed werkt. Via een bekent lid ben ik geholpen aan 3 geschikte MF trafo's.

Vervolgens heb ik nog hulp gekregen van nog hulp gekregen van twee fijne leden om het toestel aan te passen met deze trafo's en goed af te regelen. Tevens is de bijbehorende bijzondere raamantenne vakkundig weer gerestaureerd. Kreeg ook een prachtige afbeelding van het zelf vervaardigde ontwerp. Opvallend zijn de twee A442 MF versterker lampen! Ook de bescherming tegen een losse draad op de L.S. aansluiting

Het pricipeschema:

[image]

Het is opvallend dat met batterij en accu voeding veel storingen op veel minder zijn. Ook is de ontvangst met een raamantenne veel beter.

Vragen of reacties......graag !

Hierbij nog even wat plaatjes, de eerste 3 is de oude situatie :

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]


De raam-antenne is nog niet thuis deze volgt nog.
Hartelijke groet,

Radio Kees


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum