Luidspreker en buizen gezocht (Gezocht)

door Maarten Bakker @, Haarlem / Delft, 23.08.2019, 17:01 (183 dagen geleden) @ Hans R.
Bewerkt door Maarten Bakker, 23.08.2019, 17:46

Hallo Henk
Type van de radio is in dit geval niet van belang gezien deze speaker in diverse toestellen zijn gebruik wat ik al schreef.
Als ik het type erbij zou zetten is het vaak o die heb ik niet en word er verder niet gekeken.
Trafo is niet van belang deze zet ik over.

Bij toestelspecifieke vragen is het een goede gewoonte en op sommige andere fora zelfs qausi verplicht om typenummers te vermelden als ze beschikbaar zijn. Dit omdat je graag wilt dat anderen jou helpen en ze het daarom zo makkelijk mogelijk zou maken.

EDIT: ik lees je uitspraak nog een keer, en begrijp nu dat je het anderen expres moeilijk maakt om gemakzucht te voorkomen... Je weet dat je dan ook gemakzucht uitlokt, bij mensen die spullen op type opbergen en opeens geen zin hebben om voor jou door het vuur te gaan?

Ik weet dat ik hem niet heb, maar als ik toestellen sloop dan berg ik de onderdelen bijelkaar in een doosje op toesteltype op en nummers registreer ik centraal. Vind ik zelf het handigste. Jij zult het moeten hebben van de mensen die luidsprekers bij luidsprekers gooien en/of een goede administratie van de afmetingen hebben, dat kan maar is onnodig beperkend als je een toch niet zo veel voorkomend onderdeel zoekt.

P.S. Trafo overzetten zal wel of niet helpen als je een iets afwijkende luidspreker hebt. Een luidspreker van bijvoorbeeld 5 in plaats van 3 ohm, resulteert ook primair in een misaanpassing.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum