B5X82A klankkleur selectie toets staafje reparatie (Techniek Radio/TV)

door Leo Snoeren ⌂ @, Dongen, 01.10.2019, 19:22 (670 dagen geleden) @ lethnjm

Hallo Leo.

Dank voor de info.

Op je advies heb ik de knopjes een goed vergeleken. Ik heb een B5X42A als sloop toestel. De knopjes op de B5X42A zijn van het in-uit type ( zonder communicatie met zijn buren) , terwijl op de B5X82A, het defecte exemplaar tenminste, een wissel schakelaar type is, met communicatie met zijn 2 buren.

De "communicatie met de buren" geschied door een metalen plaatje waar de ingedrukte knopjes achter blijven haken. Deze knopjes hebben twee nokjes aan de bovenzijde. Zo'n nokje erbij maken zal niet meevallen, verwijderen natuurlijk wel, maar dan blijft de knop niet staan in de geselecteerde positie.

Gaat wel lukken denk ik als ik een van de twee nokjes van 't B5X42A type weg haal, en die op 2.5 cm van de achterkant laat zitten. t drukknopje op de B5X42A heeft een iets grijzere kleurstelling, die moet ik er dan zonder kleerscheuren af krijgen om de te vangen door de iets lichtere (geel achtig) B5X82A type.

De drukknopjes laten zich uitstekend verwijderen als je ze warm maakt; de lijm wordt dan zacht en laat los. Verwarmen gaar uitstekend onder warm (heet) water, de knoppen blijven dan hun vorm behouden. verwarmen met een föhn of zo zou ik niet doen, waarschijnlijk smelt het plastic. Vasthouden van de knop kan met een tangetje of zo.

Wish me luck
Dank, Gr, Niek

Succes!

--
Met vriendelijke groet,

Leo Snoeren

https://www.rrd.link/ (onder constructie)

leosnoeren(apenslingertje)freedom.nl


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum