Slopen.......of toch maar niet ? (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 12.11.2019, 02:03 (1626 dagen geleden) @ Hans Op den Camp
Bewerkt door Maarten Bakker, 12.11.2019, 02:12

Zeldzaamheid zegt natuurlijk niet alles over geldwaarde of gewildheid, dus de ruil is niet persé eentje waar veel mensen op ingaan, maar dat wist je al wel ;) Als ik een loop- of sloop-vinkje had zou ik hem wel zonder meer willen ruilen, maar een mooi opgeknapt of geconserveerd exemplaar misschien niet. Allemaal hypothetisch, want ik heb er geen.

Opzich is het wel logisch dat er meer luistervinkjes rondzwerven dan dit soort speakers, want ene luistervinkje was voor de eigenaar toch iets bijzonders en later voor de verzamelaar ook - door zijn geïmproviseerde constructie en het verhaal erachter. Ze zullen dus relatief vaak op zolder beland zijn.

Ik ben wel benieuwd naar het typeplaatje en de nummers op de luidspreker en trafo. Daar houdt mijn belang op, want ik verzamel ook geen luidsprekers en heb geen hoogohmige radio of 100V versterker om hem eventueel op aan te sluiten bij wijze van lokale radiodistributie en ook geen interieur waar hij specifiek in past maar ik kan me voorstellen dat iemand die er wel emplooi voor heeft, hem wellicht zou willen ruilen tegen een achtwerand en een luidsprekerdoekje.

Sterker nog, ik heb een paar achterwanden van diverse soorten en merken liggen waar ik in Driebergen nog geen geïnteresseerden voor heb kunnen vinden waar je gratis van mag meenemen wat je kunt gebruiken.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum