stilte op 891AM voorgoed? (Algemeen)

door humfred ⌂ @, Dubai, 19.11.2019, 12:28 (236 dagen geleden) @ martin72

Dat valt best mee: de Calypso uit Oostwold op 675 kHz heeft in ieder geval een stevige en grote antenne en zeker niet een klein sprietje. Ik ontvang hem in de avond hier in Leersum op de buizenradio met een magnetic loop antenne in de tuin met wisselende condities, dat is toch een afstand van ruim 170 km hemelsbreed. Ook hoorde ik afgelopen weekend over een ontvangstrapport uit Zweden.

Natuurlijk is dat leuk en een hobbiyst krijgt daar een kick van.
Maar in de praktijk gaat er echt niemand ´s avonds in weer, wind en regen in de tuin staan met een loop antenne om nu eens uitgebreid naar zo´n zender(tje) te gaan luisteren.
Natuurlijk zijn dat leuke ontvangstresultaten, maar ik zou toch graag gezellig binnen in de woonkamer bij de kachel onder het genot van een glas wijn willen luisteren naar een AM radio programma.
En dat is helaas zo goed als onmogelijk. AM radio heeft z´n tijd gehad en is niet meer commercieel haalbaar onder de regelementen van de Commissies en NL regering.
AM had zeker een kans gehad voor minderheden en inwoners met een migratie achtergrond met de aan NL toegewezen AM frequenties. Praat en nieuws programma´s etc.
Kijk eens naar Noord Amerika en hier in de Verenigde Arabisch Emiraten. Daar is geen verval van de AM banden. Practisch alle taxichauffeurs uit Indie,Pakistan luisteren naar krachtige middengolfzenders die door heel Dubai en Abu Dhabi heen brullen. En zijn er prima mee gedient.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum