Uitbreidingsset AVO CT160 buizentester (Algemeen)

door Ron Kremer ⌂ @, Groningen, 20.11.2019, 12:10 (229 dagen geleden) @ electronenbuizen

Als ik advies mag geven zou ik zeggen dat je voor losse adapters voor een buisvoet moet gaan.

Zo doe ik dat ook. Afgezien van voeten voor de grotere zendbuizen mis je op een AVO enkel de 9 pens Magnovalvoet en voor wie veel aan TV's knutselt wellicht ook de 10 pens Decalvoet. Beide voeten zijn pas vanaf ca. 1965 in zwang geweest en daarom niet aanwezig op de meeste buizentesters. Onderstaand een zelfgemaakte verloopvoet van Octal naar Magnoval. De Octalvoet is van een uitgeputte EM34 af gesloopt.

[image]

Vooral buizen met wat meer versterking kunnen last krijgen van oscillatie verschijnsels dus de draadjes zo kort mogelijk houden. Dat is misschien ook een reden dat de avo CT160a niet zo populair is geworden

Veel buizentesters zijn 'oscillatiebestendig' gemaakt door een kruiwagen vol ferrietkralen te verwerken in de bedrading naar de voeten. Direct op iedere individuele buisvoetaansluiting 2 kralen; één voor de aankomende draad en de tweede voor de afgaande (doorgeluste) draad. Bij AVO's is dat bijvoorbeeld het geval, maar ook bij de TV2 B/U.
Bij het zelf bouwen van een extra uitbreidingsset met meerdere voeten kan deze werkwijze ook gevolgd worden, zodat bij het testen van steilere buistypen geen oscillatie optreedt.

Vr. groet, Ron


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum