Kwart eeuw Historische radio's op internet (Algemeen)

door gerard ⌂ @, Zeist, 21.11.2019, 14:34 (258 dagen geleden)

Deze maand staat toch al in het teken van een jubileum op radio-gebied....

Morgen is het 25 jaar geleden dat ik een website opzette om oude radio's te laten zien. Hier is een server log van de UU waarop je kunt zien dat ik een bestandje colln.html had met een overzicht, en drie radio's erop (html plus gif plaatje).

[image]

Op 22 november waren de bestandjes 1x gedownload (door mezelf natuurlijk, als test). Ik heb de site 25 jaar gehouden en, na een flinke wijziging in 1998, is het nu Gerard's Radio Corner.

Gerard's Radio Corner was (en is) de EERSTE site over historische radio's op internet, wereldwijd! Sowieso waren er in 1994 nog niet heel veel websites. Vanaf januari 1995 kreeg ik wel eens mails met vragen over de radio's. Hoe die mensen mijn site gevonden hadden is een raadsel, want zoekmachines waren er nog niet! Je had wel de zg. "web rings", waarbij sites met vergelijkbaar thema elkaar linkten. Alleen toen ik begon waren er natuurlijk GEEN sites met een vergelijkbaar thema. Na een paar jaar maakte de opkomst van Google de web rings overbodig.

In 2004 heb ik thuis een feestje gegeven om het tienjarig bestaan te vieren.
Hier zijn foto's van de jubileumviering.
De oude site (versie van 1998) is ook nog te zien, alleen zijn heel veel pointers niet meer actueel dus veel plajes zijn niet te zien.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum