Triotrack concerto 66 (Techniek Overig)

door Peter1952 @, 09.12.2019, 18:49 (1572 dagen geleden) @ Haarm

De gebruikte connectors hebben een doorverbind contact en zijn oorspronkelijk bedoeld als voedingsplug.
Met de ene plug kan men een stereo signaal afnemen, op deze plug verbindt het contact links en rechts door als de plug niet gebruikt wordt. Men kan hier ook de door René genoemde versterkerbox of andere tweede kanaal versterker op aansluiten voor stereo. Als je in de tweede plug een steker steekt, dan wordt de verbinding tussen versterker en pick-up arm verbroken. Men kan hier bijvoorbeeld een bandrecorder of draadomroep op aansluiten.
Ook Dual gebruikte deze pluggen op zijn mono koffers.
Pluggen ervoor zijn lastig te vinden.
Ik heb er ooit eentje op de NVHR beurs gevonden. De plug heeft twee pennen en een plastic nokje dat het contact open duwt. De huls wordt als massa gebruikt.

De contacten zijn vaak niet goed meer, dat zal de reden zijn dat links en rechts zijn doorverbonden naar de versterker.
De versterker heeft inderdaad een ECL86. Het schema is min of meer standaard, reparatie moet zonder schema zonder meer mogelijk zijn. De waardes van de onderdelen staan op de print.
Er zitten wat ERO condensatoren op de print, die men beter kan vervangen. Ook de voedingselco’s willen nog wel eens lek zijn.

In de kop zit als stereo element meestal een Murula element, die zijn kwalitatief best goed. Deze zit met een loden verloopstuk in de kop gemonteerd om deze hetzelfde gewicht te geven als een Ronette element. Er zijn wel goede stereo elementen te koop die als vervanger kunnen dienen. Je kunt dit element dan op een metalen plaatje zetten dat je pas maakt in de arm.

Als zowel de versterker, luidspreker en element in orde zijn komt er door de grote luidspreker best een fraai geluid uit.

Groeten,
Peter


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum