Voortgang restauratie Waldorp 168 en vragen (Techniek Radio/TV)

door PE1PJA @, Omgeving Venlo, 14.12.2019, 17:20 (1595 dagen geleden)

Beste forumleden,

Zoals eerder op dit forum gemeld ben ik bezig een Waldorp 168 te restaureren.

[image]

Inmiddels is de kast klaar. Het was veel werk, en ik ben geen houtbewerker. Het zal niet perfect zijn maar ik ben er heel tevreden over. Onderstaand enkele foto's van de werkzaamheden.

[image]

De bodemplaat had natte voeten gehad en deels ook de onderkant van de kast. daardoor was ook het fineer in de rondingen verdwenen.

[image]

Dus eerst maar alles bij elkaar lijmen. Ook de bodemplaat die deels voorzien werd van stukjes dun mdf om weer een geheel te krijgen.

[image]

Daarna de rondingen onder aan de kast met fineer en plamuur hersteld. Dit zie je niet meer omdat de kast in de rondingen origineel donker is gekleurd met een spuitbus is dat weer nagebootst. Maar eerst werd de kast blank geschuurd.

[image]

Zo ziet de kast er inmiddels uit.

[image]

Het klokje loopt weer en de schalen zijn gereinigd. Nu is het chassis aan de beurt, tijdens de warme periode afgelopen zomer is dat met water gereinigd en inmiddels moet alles wel droog zijn. Uiteraard heb ik spoelbussen en trafo niet "ondergedompeld".

[image]

Ik ga er vanuit dat ik het chassis wel weer spelend krijg. Maar waar ik naar op zoek ben is de snarenloop naar de stationswijzer. Op dit moment zie ik niet hoe dat zou moeten.

Helaas vind ik geen documentatie die daar inzicht in geeft.

Ik zoek dan ook documentatie of een foto van het inwendige van dit toestel.
Zoniet ga ik proberen zelf iets te bedenken. Ook zoek ik het filmschaaltje van het klokje maar dat zal niet te vinden zijn dus tzt probeer ik iets te fabriceren.

Bij voorbaat dank.

Wordt vervolgd.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum