Grimeton SAQ 17.2kHz 24 december 2019 (Algemeen)

door Hugo Sneyers ⌂ @, Tongeren Belgie, 24.12.2019, 10:38 (66 dagen geleden) @ S.Leunissen

Hallo Sander,

Een tijdje geleden zag ik de oproep van Wolfgang waar hij om een morseschrijver vroeg om te gebruiken bij het ontvangen van de Grimeton zender.
Hij vroeg om een werkend apparaat en daar voldeed mijn exemplaar niet aan en ik had daarom ook niet gereageerd.
Ik was ook helemaal niet van plan om naar Grimeton te luisteren omdat het meestal slecht weer is op 24 december en ik moet buiten zitten met mijn spullen omdat mijn antenne te groot is om binnen op te stellen.
Echter kreeg ik 2 dagen op voorhand toch de kriebels om te luisteren en dit keer ook mijn morseschrijver eens te gebruiken.
Ik heb dan op internet zitten zoeken naar afbeeldingen van morseschrijvers en aan de hand daarvan heb ik in zeven haasten de ontbrekende delen kunnen namaken.
Tussen mijn oude spullen had ik nog een RTTY-decoder liggen die ik in de jaren '70 ooit gebouwd had en die kwam nu goed van pas. In het vervolg ga ik er toch wat eerder aan beginnen want mede door tijd te kort is het experiment niet helemaal gelukt.
Ook ben ik door het slechte weer op een andere locatie gaan zitten waar ik mijn antenne buiten kon opstellen en mijn apparaten toch binnen stonden.
De ontvangst was redelijk goed ondanks mijn ontvanger met slechts 1 buis (ECH81) maar toch niet goed genoeg voor de morseschrijver.
Ik heb er een kort filmpje van gemaakt:

www.radiotongeren.be/grimeton-24-12-2019.MP4

Ik ben benieuwd of het met het experiment van Wolfgang gelukt is.

Beste groeten .... Hugo Sneyers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum