Amroh Deuteron (Techniek Overig)

door soundman2 @, Wouw, 12.01.2020, 08:32 (216 dagen geleden) @ franzel

Beste forumleden,
Laatst had ik problemen door een zware brom in een pas gemonteerde buizenversterker .
Dankzij dit forum heb ik de fout kunnen vinden . In het originele schema wordt een gloeidraadspanning voorzien met drie draden 3.15V-0-3.15V . De 0 ligt aan massa .
Bij mijn trafo zijn het twee draden 6.3 Volt . Ik wist niet dat een kant ook aan
massa moest worden gelegd . De vervelende brom is weg . Dat hebben we weeral bijgeleerd . Nu heb ik nog één vraagje . Als ik de bas potentiometer helemaal
open draai, krijg ik een pompende weergave . Als deze in het midden staat, werkt de versterker perfect . Wat kan hier de oorzaak van zijn ? Ik volgde het schema van
de Amroh Deuteron . Heeft hier iemand een suggestie ?

Hoewel minder waarschijnlijk, zou het nog wat met de tegenkoppeling kunnen zijn. In dat geval moet je de anodeleiding van de EL84 en de + spanning op de uitgangstrafo eens verwisselen.
De kans is klein, omdat de versterker dan heel gemakkelijk oscilleert.
Verder kan de bedrading toch een oorzaak zijn, doordat de anode leiding b=van de EL84 terugwerkt op de bedrading van de voorversterkerbuis of die van de toonregeling. De draden van het origineel, van de ingangen etc zijn afgeschermd. Is dat bij jouw toestel ook?
LF oscilleren treedt kan ook optreden dals de voedingselco's te weinig capaciteit hebben. Er zijn echt nogal wat mogelijkheden..
Probeer de bouwmap eens te volgen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum