Kleur van een Erres KY136 (Techniek Radio/TV)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 12.01.2020, 20:42 (213 dagen geleden)

Beste forumlezers,

Een tijdje geleden heeft mijn kat een mooie Erres KY136 als krabpaal gebruikt en is bij die actie het luidsprekerdoekje onherstelbaar beschadigd.

[image]

Boos worden heeft geen zin, want het kwaad is al geschied en Saartje begrijpt toch niet waarom ik al die oude troep in huis haal.....

Maar gelukkig heb ik jaren geleden een perfect gelijkend Erres doekje van Ben Dijkman aangeschaft waarvan ik dacht dat ik het nooit zou gebruiken. Maar nu kwam het toch eindelijk mooi van pas.

Vanmiddag heb ik het oude doek verwijderd en het prachtige BD&C doekje gemonteerd en ben ik best wel tevreden met het resultaat. Het doekje had voor mij iets donkerder mogen zijn maar dat kan naderhand altijd nog wel eens met waterbeits.

[image]

[image]

Maar ik heb nog een vraag over de kleur van de kast van een dergelijke Erres KY 136. Toen ik het oude doekje had verwijderd kon ik de oorspronkelijke kleur van het radiofront zien wat nog nooit door zonlicht is verkleurd. En die kleur komt aardig overeen met het overige gedeelte van de voorzijde mijn radio.

Maar op het internet zie ik ook wel foto's van een KY136 radio die diep donkerbruin van kleur is. Niet mijn smaak, maar misschien wel origineel. Daarom mijn twijfel over de kleur; is de Erres KY136 soms in twee kleur varianten geleverd? Een donkere sombere uitvoering en een wat lichtere ? Ik kan niet zo heel veel foto's van deze radio op internet vinden.
Maar op de NVHR site vond ik een heel donkere uitvoering afgebeeld http://www.vintageradio.nl/Radio%27s/erres_ky136.htm

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum