Velora radio met 209U chassis (Techniek Radio/TV)

door Hans Op den Camp @, Leusden, 28.01.2020, 16:37 (1522 dagen geleden)

Goede middag,

Het is al weer een paar NVHR beurzen geleden dat ik een Velora 209U-64B radio heb overgenomen en momenteel ben ik deze aan het herstellen. Heel veel hoeft er niet aan te gebeuren want de kast is nog voorzien van de oorspronkelijke lak en ziet er nog goed uit. De radio is van binnen nog origineel en speelt prima. Dat laat ik verder zo.

Alleen valt het me op dat er achter de zenderschaal geen "verstrooischerm" zit dus kan je van buitenaf zo in het binnenste van de radio kijken. Dat lijkt me niet de bedoeling.
Op de foto, vanaf de achterzijde na het verwijderen van de kartonnen achterwand, zie je wat ik bedoel. Aan de twee gaatjes links en rechts van de schaal is te zien dat er ooit iets heeft gezeten, maar hoe heeft dat er uit gezien????

[image]

Op de NVHR-site vond ik nog een foto; de bovenste radio heeft een zwart scherm achter de zenderschaal en de onderste Velora op de foto (van Jeroen Landman) heeft net als die van mij ook geen schermpje achter de schaal.

[image]

Ik weet dat er niet veel informatie bestaat over details van deze Velora, maar mogelijk heeft iemand een dergelijke radio waar het scherm nog aanwezig is. Ik kan er wel een plaatje zwart karton in knutselen, maar het mooiste is als er een duidelijke foto van zou zijn. Ik ben erg benieuwd !

--
Met vriendelijke radiogroet, Hans

[image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum