DVB-C kanalen naar RF kanalen (Gezocht)

door Gert Wouters @, 28.01.2020, 20:05 (31 dagen geleden) @ Maurice

Super wat jullie me doorstuurden, maar effectief gaat dit er qua kostenplaatje wat over.

Al googelend kwam ik van het merk Axing de AVM6-00 Stereo Audio Video modulator tegen. Vrij groot frequentiebereik waar hij op uit kan sturen.
Handig om te gebruiken voor oude zwart/witjes zonder modulator. Kan ik eindelijk ook de TX500 terug aansluiten: die heeft enkel kanaalbereik van 2 t/m 4

Ook zou ik de AVM3-00 kunnen bij aansluiten; beide apparaatjes hebben immers RF out en RF in.
De AVM3-00 heeft dan twee scart ingangen die op twee UHF kanalen kunnen geplaatst worden. Op die manier zitten er 3 analoge kanalen op mijn binnenkabelinstallatie. Dit moet volstaan om eea van buizenspul aan te kunnen sturen. Er staat ook nog een GFL en FL in huis. Leuk dat die ook nog wat analoogs kunnen slikken.

Nog ergens een testbeeld zien te vinden dat 24 op 24 op de kabel kan gezet worden aan één van die apparaatjes. Ook altijd handig voor reparatie en restauratiewerkzaamheden ;-)

Nu goed, Telenet gaat ook een "compact" digitaal signaal op de kabel zetten. In de praktijk zetten ze alle kanalen die er nu nog analoog zijn ongecodeerd, doch in SD, op de kabel. Ik neem aan dat de eerste de beste DVB-C ontvanger zelfs zonder CI slot hier weg mee moet kunnen.

Iemand ervaring met een DVB-C ontvanger met die kwaliteiten die niet veel geld kost, maar vooral ook scart en/of cinch video en audio uitgangen heeft?

tnx again!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum