Philips bouwdozen HF306, HF309, FM13 en D13 (Algemeen)

door Jaap Spies @, 09.02.2020, 12:49 (178 dagen geleden)

Vorig jaar om deze tijd was ik bezig met het restaureren (lees opknappen) van genoemde setjes.
In mijn studietijd heb ik deze bouwdozen in de winter van 1966/1967 in elkaar gezet. Na eerdere pogingen iets met stereo te doen naar eigen ontwerp waren deze bouwdozen een uitkomst.

Tot in de zeventiger jaren stond het spul in mijn huiskamer om daarna uit het zicht te verdwijnen. Het is een wonder dat de verzameling compleet is gebleven, inclusief alle documenten. Hier en daar wat schade. Een gevallen eindtrap zo te zien leidde tot een verbogen chassis.
Een filmpje
Het eerste beeld dateert uit 1967, de rest is van vorig jaar.

Te laat ontdekte ik vorig jaar de 'buizenbeurs' in Emmen. Via internet onderdelen gekocht die ik daar zo had kunnen kopen! Toch nog een stekkertje gescoord.

Wat geef je iemand die alles al heeft als verjaardagscadeau? Iets dat (bijna) niemand heeft. Zo kon het gebeuren dat de collectie in de huiskamer van mijn vriendin staat. Stond moet ik zeggen want er zijn op dit moment wat vreemde geluiden te horen. Gekraak, gebrom, getik. Kortom tijd voor een tweede opknapbeurt.

[image]

Voor de voorversterker ligt een Chromecast Audio, die helaas niet meer gemaakt wordt door Google! Oude apparatuur krijgt eenvoudig een nieuw leven door het aansluiten van zo'n chromecast. Naar radio luisteren en muziek streamen vanaf je telefoon naar je stokoude versterker, het is zomaar mogelijk! Ik heb er vier in gebruik.

De 'thread' van september vorig jaar over de HF 306 heb ik gelezen. Met name het verhaal over de brom was interessant.

Mijn vraag nu: Wie heeft er 'tips and tricks' om met name de voorversterker op te poetsen?

Ik ga hem nu open maken om op tijd te zijn voor de beurs van volgende week om eventueel onderdelen te bemachtigen.

Jaap Spies
Emmen


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum