Buizen NOS = goud.... (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 29.02.2020, 15:36 (1490 dagen geleden) @ Armand
Bewerkt door Maarten Bakker, 29.02.2020, 16:32

Met dat Nederlandse geurtje ben ik het wel eens, dus eigenlijk zeg je wel hetzelfde als de rest alleen in wat mildere bewoordingen ;-) Op een ander forum heet die manier van verkopen 'goudgraven'.

Ik zie nu E188CC's voor 90 euro, 160 dollar, etc. Dus de markt ondersteunt kennelijk geen 195 euro meer.

Verder moet ik toch even een opmerking maken over mijn bewoordingen. Met prutswinkel bedoel ik letterlijk dat. Ze wekken de indruk dat ze in elk geval op dit gebied zomaar iets doen (niet helemaal onlogisch als je assortiment zo breed is, maar van het leverende museum zou je beter verwachten), in goed Nederlands ook wel bekend als prutsen. Boven die status kunnen ze, ongeacht de vraagprijs, uitstijgen door vakkundige en volledige beschrijvingen te maken in plaats van zelfs het type achterwege te laten bij die andere buis. En ja, de vraagprijs speelt natuurlijk ook mee. Ze zitten wel erg aan de bovenkant van - of boven de marktprijs. Ook ontbreekt de prijs per omverpakking van 5 en de prijs voor een losse omverpakking die overblijft na onverwacht hoge verkoopcijfers. En wat doen ze als er een vacuumtrekker tussenzit? Buizenhandelaren zetten een buis toch doorgaans nog wel op de tester. Zo'n prijsstelling kan op slecht marktonderzoek wijzen, maar is opzichzelf inderdaad nauwelijks een doorslaggevende indicatie voor gepruts.

En ja, op de prijzen zijn ook echt wel wat meer rationeel onderbouwde aanmerkingen te maken als je zo eens naar wat andere types kijkt. Een setje second brand ECH81 en ECC85 is geen 30 euro waard voor een audiofiel, idem een second brand UY1N waar het typenummer niet bij staat voor 25 euro. Ik moet wel toegeven dat de doosjes er netjes uitzien, maar als je het daarvan moet hebben?

Oh, ik vind net het klapstuk van de verzameling... Een DEFECTE (versleten) oscilloscoopbuis voor 65 euro: https://shop.museumdepotshop.nl/beeldbuis-uit-de-jaren-70.html die misschien uit de jaren '50 of anders toch uit de jaren '70 is.

Hoe zou dit geen gepruts zijn?

Een belangrijk risico van dit soort stunts, is dat er onverkochte dingen straks de vuilbak ingaan die bij liefhebbers opzich prima onderdak hadden kunnen vinden. Als je er geen verstand van hebt, kun je beter om biedingen vragen zoals op MP en EBAY.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum