Restauratie telefunken rondo 55 (Techniek Radio/TV)

door Erwin goossens @, Lier(antwerpen), 24.03.2020, 12:27 (4 dagen geleden)

Wegens werkloosheid door het corona virus deze telefunken radio onder handen genomen :
Reparatie/restauratie Telefunken rondo 55 uit 1954 is weer prachtig geworden.ook hier zat een boel werk in.toestel werkte slecht tot niet bij aankomst.ook ontbrak het RONDO embleem op het doek (Dank je wim Stuiver voor een origineel logo) en was alle messing geoxideerd en zwart geworden.Voedingselco was aan vervanging toe . De AEG gelijkrichter is daarintegen nog perfect (laten zitten) . De koppelcondensator en elco FM dedectie waren defect.alsook de 2 schaalverlichtingslampjes deze vervangen.FM werkte zwak en verliep . ECC 85 lamp vervangen .gevoeligheid weer in orde.oscilator trimmer van de FM tuner gereingd met IPA . Fm verloopt niet meer.
Klank was niet zoals verwacht van telefunken..oa de kathodeontkoppelelco was lek . Deze is samen met de overige papiercondensatoren vervangen. Het toestel even nageregeld..het magisch oog EM 84 gaf bijna geen licht meer en was gedeeltelijk defect.vervangen door een fonkelnieuwe van..Telefunken . Een 7 tal uur aan deze radio gewerkt . Wat is hij weer prachtig.

Echter de lipjes voor de achterwand vast te schroeven ontbreken nog .heeft iemand er toevallig liggen? [image][image][image][image]


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum