Pijn in de portemonnee bij batterij gebruik (Algemeen)

door gerard ⌂ @, Zeist, 03.04.2020, 16:56 (1455 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Op deze LX422AB zit namelijk een combi schakelaar met een stand "laden" waarmee de kostbare anode batterij kon worden opgeladen.

Hierover hebben we het een paar weken geleden gehad.
Tegenwoordig verstaan we onder opladen het omkeren van een chemische reactie waardoor de batterij weer vol wordt, en dat kon met de batterijen van toen, droge cellen, inderdaad niet.
Door vorming van gasbelletjes werd ook de inwendige weerstand hoog, zodat je op het laatst de batterij niet helemaal “op” kon gebruiken. Bij het laden zoals men het toen bekeek, werd er een zeer kleine teruglopende stroom door de batterijen gestuurd. Dat keerde niet de chemische reactie om, maar kon wel de waterstofbelletjes oplossen waardoor het laatste restje batterij nog te gebruiken was.
En gezien de prijs van de batterijen, was bv een 10 of 20 procent langere levensduur best de moeite waard om dat weerstandje in te bouwen. Als gebruiker wist je wel: als mijn batterij die laadbeurt nodig heeft, is het tijd om alvast een nieuwe in huis te halen.

De laadstroom lag in de buurt van 1mA voor de plaatbatterij. Zou je er een oplaadbare batterij instoppen en die hiermee laden, dan moet je ongeveer 10 uur laden per uur spelen!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum