Radiola ,radio en voeding vraag (Techniek Radio/TV)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 06.04.2020, 17:51 (1471 dagen geleden) @ Ekkof

de afstemspoel ook ,maar dat is een met een tickler spoel , en die vind ik niet terug in het schema, maar nu is er wel een spoel de ,,F902,, dat een terugkoppel spoel .moet daar het andere ( beweegbare) gedeelte van de ticklerspoel op aangesloten worden ?

"tickler spoel" is vertaald "terugkoppel coil". Het schema dat je laat zien is van de SRA 303V, de terugkoppelspoel is bij dat toestel inderdaad F902. Welk toestel je onderhanden hebt weet ik niet.

Gebruik ik een verkeerde trafo ?og gelijkrichter ?

je kunt het beste eerst uitzoeken met welk toestel je bezig bent. Misschien gaat het om een gelijkstroom uitvoering, bij SRA geeft men dit aan met de letter L achter het typenummer. Wanneer het gaat om een uitvoering voor gelijkstroomnetten is het normaal dat zowel een nettrafo als een gelijkrichter ontbreken. De draadgewonden weerstand met aftakkingen is dan bedoeld om de voeding op verschillende netspanningen in te kunnen stellen.

De smoorspoel met de condensatoren is ook bij gebruik van een gelijkstroomnet bedoeld als afvlakfilter. Bij gelijkstroomnetten wordt immers vaak gebruik gemaakt van een roterende omvormer (dynamo).

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum