slijtage eind-buizen (Algemeen)

door Peter1952 @, 11.04.2020, 14:57 (1466 dagen geleden) @ Dirk 63

Stel dat je eindbuizen sneller slijten als je meer geluid maakt, dan maakt het niet uit of je de telefoon voluit zet en de radio “zacht” of dat je de telefoon zachter zet en radio verder open zet. In beide gevallen ontwikkel je hetzelfde vermogen in je luidspreker.
Maar, zoals gezegd, een enkele EL84 staat altijd in klasse A en dan maakt het voor het stroomverbruik in feite niets uit hoeveel geluid je maakt. De gemiddelde anodestroom blijft hetzelfde. Bij een ELL80 hangt het ervan af hoe deze staat ingesteld. Staat deze in klasse A dan geldt hetzelfde als voor de EL84, staat deze in klasse AB of B (in dat laatste geval heb je vast negatief nodig) dan maakt het wel uit.

Dat je telefoon de accu sneller leeg trekt als je hem harder zet valt te betwijfelen, je trekt immers geen vermogen uit je telefoon.

Ik ben er zelf niet zo’n voorstander (meer) van om de telefoon of Ipad aan een radio te koppelen, gezien een voorval met een radio gekoppeld aan mijn Ipad. De Ipad kon naar de reparateur en gelukkig had ik garantie en werd deze kosteloos vervangen.
Sindsdien gebruik ik een Bluetooth ontvanger. Je hoeft dan niet meer met je telefoon of tablet in de buurt van de radio te zijn en veel Bluetooth ontvangers geven meer spanning af dan de telefoon of tablet. En de nieuwere Iphones hebben geen koptelefoon aansluiting meer.

Ik zou zeggen, koop een Bluetooth ontvanger en koppel die aan je telefoon. Je hoeft je dan geen zorgen meer te maken over het stroomverbruik van je telefoon en je bent nog flexibeler ook.

Groeten,
Peter


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum