AM modulator (Algemeen)

door gerard ⌂ @, Zeist, 14.04.2020, 17:16 (1466 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Ik ken alleen de PLL AM minizender van Otto,

Dat is een heel bekend product van Otto, maar hij heeft ook nog een ander apparaat ontworpen, de TWEAMZ oftewel Toch Weer Een AM Zender. Beschrijving is te vinden in de artikelen op dit forum.

Het zendertje werkt best erg goed, maar het zendt nog steeds een lichte, soms wel hinderlijke ruis mee in de vorm van een zacht achtergrond zoem toontje.

Ik heb ook twee PLL Ottozenders en inderdaad, ik heb ook bij beide last van brom. De ene werkt op een externe voeding en de andere heeft een ingebouwde nettrafo en gestabiliseerde voeding. De brom is bij beide.
Ik heb wel eens gemerkt dat de brom minimaal is als je zo nauwkeurig mogelijk afstemt met je radio. Daaarom overwoog ik, of deze brom misschien een Frequentie modulatie zou kunnen zijn. Helaas heb ik niet de apparatuur om dat te kunnen meten.

ik ben erg blij dat ik op deze wijze NPO4 en andere klassieke internet radiozenders op een oude AM radio kan ontvangen.

Laatst heb ik een Bluetooth/FM module ingebouwd in een Erres KY504. De resultaten op FM zijn verbluffend! En je hebt meteen afstandsbediening.
Helaas is mijn regio een Bermuda driehoek voor NPO4-signalen! Jij bent er denk ik ook voor op Lopik aangewezen, dan zal NPO4 bij jou ook beduidend slechter overkomen dan bv NPO1 en 2?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum