Philips 753A, antennespoel probleem (Techniek Radio/TV)

door Geri @, Bennekom, 23.05.2020, 20:58 (12 dagen geleden) @ frans maessen

Dag Frans,

Vermoedelijk heb je een probleem met je antennekring of met de gelijkloop van je antennekring met de oscillator.
Uit jouw proef blijkt dat C18 goed is. Als je namelijk de antenne voor C18 aansluit, komen alle zenders binnen op g1 van de mengbuis B1. Echter, nu er nog maar weinig zenders zijn, kan er wel één daarvan netjes mengen tot de MF. Als je de frequentie van die zender kent (kun je ook even met een andere radio uitzoeken), en je ontvang die ongeveer op de juiste plek op de afstemschaal, dan weet je zeker dat de oscillator niet ontregeld is.
Met een meetzender en een scoop kun je mooi het signaal vanaf de antennebus via de spoelen volgen tot op g1 van de mengbuis. Maar ook zonder die apparaten kun je het probleem opsporen.
Als de waardes van de spoelen en c17 kloppen, kan het probleem ook heel goed in de golfbereikschakelaar zitten. Als daarvan een contact slecht doorverbind, komt het afgestemde antennesignaal niet (goed) door en bedenk ook dat C17 in de MG en LG stand over de betreffende primaire antennespoel moet staan (van boven naar beneden kort, midden, lang en in kortegolfbereik getekend). Gebruik wel de juiste contactspray, want anders komt het nooit meer goed met je golfbereikschakelaar. Ik heb goede ervaringen met Tuner 600.

Veel plezier en succes met dit leuke probleem!

Geri


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum