vhf uhf filter met platte pennetjes of chassisdeel (Gezocht)

door soundman2 @, Wouw, 16.06.2020, 15:47 (18 dagen geleden) @ r van herwaarden

hoi johan verloopjes heb ik al zie foto maar vind dat 3 keer niks vaak slecht kontakt .Door het gewicht van het filter en de coax kabel valt hij vaak uit het chassis deel in de tv .Pennetjes verbuigen helpt ook niet echt .Staat niet altijd op de zelfde plek dus vast zetten is ook niks.

Als (oud-)handelaar heb ik die ervaring nooit gehad. Je kunt met een haakje aan het achterschot van de TV de kabel altijd nog ondersteunen. Toen deze adapters nog actueel waren, was de coaxkabel van de cai doos naar de tv hooguit 1,5 meter en veel dunner en soepeler als de tegenwoordig dubbelafgeschemde kabel zoals KOKA 799 van Hirschmann.
Overigens zijn deze verloopjes wel handig, je kunt de pennen er uit halen en een kwartslag draaien, zodat je ze geschikt kan maken voor VHF of UHF.
Houdt er rekening mee dat de TV's met een dergelijke 300 Ohm aansluiting een netscheiding hebben in het kontaktblok. Daar zijn de juiste condensatoren voor nodig. Het aanbrengen van een interne splitter met een 75 Ohm aansluiting moet ook voorzien zijn van een deugdelijke netscheiding.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum