Werking signaltracer Vegaty st-4 (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 17.06.2020, 12:09 (1408 dagen geleden) @ Koen
Bewerkt door soundman2, 17.06.2020, 12:24

De zwarte pen lijkt me alleen een handvat, waarin een testpin. Je moet toch wat vasthouden om een onderdeel te kunnen testen. oom om die pen te gebruiken heb je een aarddraadje nodig. Heb je geen close-up foto van het front dan kunnen we zien hoe de aansluitingen er uit zien en wat er verder aanwezig is. In dat geval niets aangesloten, anders kunnen we nog niet zien wat het is.
De grijze pen ligt uit elkaar denk ik De stukken kun he vermoedelijk in elkaar schroeven, De afscherming zou normaal gesproken als een draadje naar buiten kunen komen met een krokodillenklemmetje daaraan om met het chassis te verbinden van d eradio of apparaat waarin je wil meten.
[image]
Op bovenstaande foto zie je een testprobe van een Philips signaalvolger. Hij is wat groot uitgevallen, omdat er als diode een klein buisje in zit. Aan de probe zit een afgeschermde kabel naar de signaaltracer. Aan de andere zijde zie je het aardkabeltje met krokodillenklem, wat met een schroefje aan de probe zit en inwendig is doorverbonden met de afscherming. Verder zie je de feitelijke testpen, waarmee je het te meten punt aanraakt.
Wat je op de foto niet ziet, is dat deze omschakelbaar is van hoogfrequent naar laagfrequent.
In het eerste geval is het diodebuisje ingeschakeld , in de laagfrequentstand doet het niet mee.
Bij jou is dat anders georganiseerd, je hebt twee aparte probes. Een met een diode erin en de andere met niet meer dan een testpen. De eerste is voor HF metingen, de andere voor laagfreuent Audo) metingen. Als er aan de probes geen aarddraadje zit, zul je het er zelf aan moeten maken, of ergens anders op een aardpunt van je testapparaat aansluiten. In de aansluitplug bijvoorbeeld. Daarom is een detailfoto zo belangrijk, veel belangrijker als een foto waar alles op staat!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum