wo. 08 juli - 'Korte golf in de jaren vijftig' - online (Agenda)

door agenda @, 17.06.2020, 12:17 (18 dagen geleden) @ Admin

De Leren- en Contact-Kring (LC-Kring) presenteert op de tweede woensdag van juli een online lezing en ontmoeting met thema "Kortegolf in de jaren vijftig"

Spreker: Gerard Tel
Tijd: 8 juli 2020 om 20 uur
Titel: Kortegolf in de jaren vijftig

Philips sloot de jaren veertig af met een lijn van fantastische kortegolfradio's, zoals de BX680, BX580, BX480, BX591, BX594, BX690. Vaak weer in verschillende varianten leverbaar, zoals een houten of kunststof kast of tropentoestellen. Maar de concurrentie (Pye, Eddystone) zat natuurlijk ook niet stil.
Wat was er in die jaren vijftig te horen en hoe moeilijk was dat? Emigrant Henk vertelt over de ontvangst van de Wereldomroep in Australi√ę. In oktober 1957 probeerden velen de Spoetnik te ontvangen, maar succes daarbij was vrijwel uitgesloten. We kijken naar twee pogingen van Gerard om kortegolf-wrakken nieuw leven in te blazen als communicatie-ontvanger voor de 21e eeuw.
Deze lezing heeft enige overlap met die over Philips Kortegolfradio's (Radiocafé, 9 april 2019), maar ook enkele nieuwe onderwerpen en inzichten.

Meedoen is gratis en simpel: ga op 8 juli tegen acht uur naar
https://meet.jit.si/LerenenContactKring
Diaserie bij deze lezing:
https://www.dropbox.com/s/hveix83nvr4c16p/Kort50.pptx?dl=0
Zelf voor drankjes en hapjes zorgen!

Hoe gebruik je Jitsi:

Zet je microfoon liefst UIT (mute), en alleen AAN als je iets wilt zeggen. Op een laptop kun je daarvoor de spatiebalk gebruiken als push-to-talk.
Op een telefoon of iPad kun je de app "Jitsi Meet" installeren. De eerste keer moet je wat gegevens invullen, daarna doe je heel soepel mee.
Ben je onzeker of het werkt, test dan je apparaat en app/browser eerst op bovenstaand kanaal (je zult er meestal als enige zijn).
Zie verder https://www.staff.science.uu.nl/~tel00101/FotoAlbum/RadioCorner/Articles/JitsiGebruik.htm


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum