Werking signaltracer Vegaty st-4 (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 17.06.2020, 12:36 (1408 dagen geleden) @ Koen
Bewerkt door soundman2, 17.06.2020, 12:41

Dat is de hoogfreuent testpen. Volgens het schema zit daar een weerstandje, een condensator en een diode in. Die laatste zie ik niet, maar zou er wel in moeten zitten.
De probe is hier uit elkaar geschroefd (gevezen). Het andere deel heb ik op de foto's ook gezien. Het meest logische is dat er aan de afscherming een soepel snoertje zit, dat aan de achterkant of mogelijk aan de zijkant uit de probe komt, niet langer dan nodig om goed te kunnen werken. Aan dat soepele snoertje zet je dan een krokodillenklem, waarmee je het op het chassis zet van bijv. de radio,
Zowel de passieve probe, als die met de diode worden aangesloten op de linker ingang. De aansluiting waar een soort vierkant haakje bij staat is een uitgang. Daaruit komt een blokspanning van ongeveer 1 Kilohetz. Een blokspanning bevat veel harmonischen en daarmee kun je signaal in een versterker injecteren, maar de harmonischen geeft ook signalen in het HF gebied. Je kunt de passieve testpen ook gebruiken om de blokgolf aan het apparaat onder test toe te voeren.
Als de passieve probe geen ruimte biedt voor een aarddraadje, dan zou je dat ook wellicht in de aansluitplug kunnen solderen. Maak eens een foto van de plug en ook de ingang van de signaaltracer, mogelijk nog een duidelijke foto van de passieve probe om te zien of daar ooit een aarddraadje heeft aan gezeten.
Een aardbusje op de signaaltracer waarop je het draadje zou kunnen aansluiten, heb ik op de foto nog niet kunnen ontdekken.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum