Resistief netsnoer (Techniek Radio/TV)

door gerard ⌂ @, Zeist, 19.06.2020, 15:17 (16 dagen geleden) @ David


Er zitten 4 buizen in met een gloeispanning van 12,6 Volt en een gelijkrichter met gloeispanning 35 Volt. Allen 0,15A gloei

Het is een toestel met Amerikaanse buizen, in feite een AA5 radio die door de Britse fabrikant met kunst en vliegwerk is aangepast naar de Britse netspanning van 200V en meer.

Ik wil de radio op 110 volt aansluiten.

Zonder het speciale weerstandsnoer is hij al bijna 110V. Dit hangt wel erg af van waar die tapjes op het snoer precies zitten, dat staat niet in het schema.

Wat is de beste manier om dit op te lossen als je geen weerstandssnoer hebt ?
Ik heb al gelezen over oplossingen met een weerstand in serie of met een condensator maar ik weet niet of dat wel een goede oplossing is.

Om het toestel op 230V te laten spelen vind ik een ballastcondensator het geschiktst. Om op 1q0V te spelen vind ik een weerstand het geschiktst. Waarom twijfel je over de geschiktheid van deze oplossingen?

Iemand tips of ideetjes ?

Je zegt niet waarom je de radio op 110V wilt laten werken. Als je dat wilt, bv de radio in Japan gebruiken, moet je het natuurlijk zeker doen. Als je hem eigenlijk op 230 wilt gebruiken, maar denkt dat het makkelijker is om Via een 110V trafo te werken, dan heb ik wel een tip en idee: het inbouwen van een ballastcondensator is gemakkelijker en dan kun je overal in Europa zonder extra trafo ernaast.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum