Resistief netsnoer (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker @, Haarlem / Delft, 22.06.2020, 14:37 (13 dagen geleden) @ hyperbo
Bewerkt door Maarten Bakker, 22.06.2020, 14:55

Ik denk wel dat het duidelijk is dat het dan wel bedoeld is voor 110Volt voeding en niet voor 220 Volt.

Dan heb je het over een transformatordropper erbij?

uiteindelijk waarom gaat het? Het gaat hier over een radio met 4 buizen van 12,6V en 1 van 35V en nog een schaallampje van 6,3V...dus allemaal in serie geeft dat 91,7 Volt...dus moeten we zo een 20 Volt wegwerken..daarvoor is die diode goed geschikt.( eventueel nog gefinetuned met een weerstand ook nog in serie... )

20 volt wegwerken kan onder die omstandigheden niet met een diode, hoewel 35 volt wel. Dan branden je gloeidraden op een te lage spanning dus finetunen met een weerstand zal niet helpen. Afhankelijk van de constructie van de buis kan hij korter leven maar hij zal eigenlijk altijd minder presteren. Of je moet er iets van 135V opzetten (als je geluk hebt red je dat net met een enkele fase van een 230V draaistroomnet, voor zover dat nog ergens in gebruik is).

En ...uiteraard zou het kunnen dat de gloeidraden het wat moeilijk kunnen hebben...en dan?

Als ze het moeilijk hebben, branden ze door. Kennelijk paste je deze truuk alleen toe in bovengenoemd scenario waar je een diode gebruikt op 110V? Dan branden ze inderdaad niet door, maar ik zou liever een optimaal spelend toestel hebben.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum